Aylık Trafik Nedir?

Aylık Trafik Nedir?

Web sitesi kurmak için hosting kiralamak isteyen kişi ve işletmelerin en çok duyduğu terimlerden birisi de aylık trafik terimidir. Bu terim Bandwidth, Bant Genişliği gibi ifadelerle de bilinir. İnternet sitenizi ziyaret eden kullanıcı kitlesiyle doğru orantılıdır. Bu değeri, kullanılan bir internet kotası gibi düşünebiliriz.

Web sitesi içerisinde açılan her sayfa, -eğer dosya ön bellekte yoksa- indirme işlemi olarak gerçekleşmektedir. Ziyaretçileriniz internet sitenizde sayfaları gezerken aslında, veri indirerek bir veri alışverişi yapmaktadır. Bu veri alışverişi ile birlikte ise, aylık site trafiği oluşmaktadır. Aylık Trafik ya da bilinen adı ile aylık transfer limiti; web sitenizin 1 aylık süre içerisindeki data aktarımını ifade eder.

SSL sertifikası nedir

Hostinginizde Aylık Trafik Değeri Ne Olmalıdır?

Web sitesi ile dünyaya açılacak olan kişi ve işletmelerin bu hizmetlerinde kesintiye uğramaması gerekmektedir. Bu nedenle kişi ve işletmeler tarafından en çok sorulan sorulardan birisi bandwidth ne kadar olmalı sorusudur.

Web sitelerinde bulunan birçok veri türü bulunmaktadır. Resimler, ses dosyaları, videolar ve yazılar... Web sitelerinde bandwidth kaç olmalı sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin ilk olarak web sitelerinde bulunan dosyaların boyutlarına hakim olması gerekmektedir.

Trafik limiti 50 GB olan bir siteden aylık sadece 50 GB’ lık veri indirilebilir. Bu kotayı, sitenin dosya boyutları ve resim içerikleri de etkilemektedir. Henüz ayın sonuna gelmeden bu 50 GB ‘lık trafik bittiğinde, ziyaretçiler web sitenize ulaşamaz.

Diyelim ki sitemizi günlük 10 kullanıcı ziyaret ediyor ve yine diyelim ki web sitenizi ziyaret eden her kullanıcı ortalama 5 adet web sayfası dolaşıyor. Bu kullanıcıların dolaştığı bu sayfalarda bulunan veriler önbelleklenmediği takdirde arka planda bilgisayara indirilecektir. Dolaşılan sayfa büyüklüğü ortalama 1 Mb olduğunu varsayarsak her 10 kullanıcı günlük 5 sayfayı ziyaret ettiğinde günlük 50 MB, aylık ise 1500 MB büyüklüğünde bir trafik kullanacaktır. Eğer bu limit hosting fimasının size sağladığı Aylık trafik değerinden fazla ise sitenizde ay dolana kadar erişim problemi yaşanacaktır.

Yorum Yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Yorumlar